Dwa produkty Jungheinrich w finale konkursu IFOY 2017

W roku 2017 firma Jungheinrich bierze udział w konkursie IFOY w dwóch konkurencjach. Nasz akumulatorowy podnośnikowy wózek widłowy EMD 115i został nominowany w kategorii  “Wózki magazynowe”.

Elektryczny wózek EMD 115i jest wyposażony w 17 kg pojemnik na baterię litowo-jonową, który może być ładowany do 230 V. Naładowanie do 50% zajmuje tylko pół godziny. EMD 115i jest lekki, zwrotny i najlepiej nadaje się zarówno do prostych operacji układania ładunków  w magazynie, jak i transportu na krótkie dystanse z  udźwigiem do 1800 kg. Jego maksymalna wysokość podnoszenia wynosi 1520 mm.

W kategorii "Special of the Year", do wyścigu przyłączyliśmy się z naszym produktem Indoor Positioning. Ten inteligentny system pozwala na lokalizację wózków widłowych wewnątrz magazynu. Zsynchronizowane ze smartfonami, pojazdy komunikowują się z nadajników, które przekazują pozycję wózka na serwer. Za pośrednictwem aplikacji internetowej, dane mogą być dostępne na żywo w czasie użytkowania lub w późniejszym okresie do analizy.