09.05.2018

Nowa filia Jungheinrich Polska w Szczecinie

Jungheinrich Polska uruchomił Centrum Wynajmu Wózków Widłowych w Szczecinie. Nowa lokalizacja zapewni szybki i dostosowany do potrzeb klientów wynajem pojazdów oraz wpłynie na obniżenie kosztów transportu urządzeń dla przedsiębiorstw z regionu zachodniopomorskiego.

Jungheinrich Polska zwiększył sieć Centrów Wynajmu Wózków Widłowych i otworzył ósmą lokalizację w kraju - od maja br. usługa wynajmu jest dostępna w Szczecinie. Nowa filia mieści się przy ulicy Struga 65. Dostępna tam flota wózków będzie elastycznie dopasowywana do potrzeb rynku i szczytów sezonowych różnych branż. O wyborze lokalizacji inwestycji zadecydowała analiza potwierdzająca zainteresowanie lokalnych klientów wynajmem wózków widłowych oraz dynamiczny rozwój Szczecina i całego województwa zachodniopomorskiego, którego potencjał przyciąga inwestorów. Łącznie ze szczecińskim  Centrum Wynajmu Wózków Widłowych Jungheinrich posiada 8 punktów wynajmu na terenie kraju - w Warszawie, Poznaniu, Katowicach, Wrocławiu, Gdańsku i Rzeszowie i w Łodzi, a jej flota obejmuje blisko 4 tys. pojazdów