24.04.2018

Kanclerz Niemiec Angela Merkel odwiedziła stoisko Jungheinrich na targach CeMAT 2018

Kanclerz Niemiec Angela Merkel odwiedziła stoisko Jungheinrich podczas otwarcia targów Hannover Messe CeMAT. Prezes Jungheinrich Hans-Georg Frey wraz z Członkiem Zarządu Larsem Brzoską rozmawiali z Kanclerz i towarzyszącym jej prezydentem Meksyku Enrique Pena Nieto o najnowszych trendach w branży intralogistycznej. Podczas spotkania Angela Merkel uruchomiła bezzałogowy wózek systemowy, który przetransportował 1,5-tonowę paletę z ładunkiem.

Automatyzacja procesów w magazynie jest  kluczowym aspektem sukcesu czwartej rewolucji przemysłowej i to nie tylko ze względu na problemy z pozyskaniem wykwalifikowanych pracowników. Firma Jungheinrich jest liderem w tej dziedzinie. Cieszymy się, że mogliśmy zaprezentować pani Kanclerz nasze zautomatyzowane rozwiązania magazynowe, które zapewniają szybki i bezpieczny transport towarów"- powiedział Hans-Georg Frey, Prezes Jungheinrich.

Jungheinrich jest największym wystawcą na targach CeMAT 2018. Pod hasłem „Your Connection to Success” firma, która świętuje w tym roku 65. jubileusz, zaprezentuje produkty i rozwiązania z zakresu intralogistyki 4.0. Na ponad 5500 metrach kwadratowych powierzchni wystawienniczej, w pawilonach 33 i 34, będzie można obejrzeć produkty Jungheinrich do planowania, projektowania i wdrażania półautomatycznych oraz w pełni zautomatyzowanych magazynów, w tym automatyczny wózek systemowy EKX 516a oraz technologię litowo-jonową Jungheinrich