29.06.2018

Jungheinrich rozwija sieć sprzedaży

Z dniem 1 lipca 2018 swoją działalność rozpoczyna w Serbii nowa spółka-córka Jungheinrich. To oznacza, że koncern jest teraz reprezentowany bezpośrednio w 40 krajach na całym świecie.

Po utworzeniu spółek w Kolumbii, Peru i Ekwadorze na początku 2018 r. Jungheinrich konsekwentnie realizuje przyjętą strategię rozwoju firmy. Dostawca kompleksowych rozwiązań z zakresu intralogistyki z Hamburga z dniem 1 lipca przejął firmę dealerską DunaV Export-Import D.O.O w Serbii, w wyniku czego powstała nowa spóła- córka.

Dr. Lars Brzoska, Członek Zarządu Jungheinrich AG:  "Jungheinrich jest obecnie reprezentowany przez swoje spółki-córki w 40 krajach na całym świecie. W Serbii już teraz jesteśmy liderem – i chcemy to kontynuować. Zgodnie z naszą strategią korporacyjną systematycznie rozbudowujemy naszą globalną sieć sprzedaży w celu optymalnego wykorzystania potencjału rynkowego. Naszym klientom oferujemy tym samym jeszcze lepsze wsparcie lokalne oraz bezpośrednią dostępność części zamiennych. "