29.08.2018

Dni Otwarte Jungheinrich Polska – nowoczesna intralogistyka w zasięgu ręki

Jungheinrich, światowy dostawca kompleksowych usług dla logistyki wewnątrzmagazynowej, zmienia świadomość polskich przedsiębiorstw w zakresie optymalizacji procesów magazynowych. Firma czwarty raz z rzędu zorganizuje Dni Otwarte Jungheinrich, podczas których zaprezentuje innowacyjne, bezpiecznie i efektywne rozwiązania intralogistyczne. Tegoroczna impreza odbędzie się we Wrocławiu w dniach 19 - 20 września i przybliży m.in. technologię litowo-jonową, nowy wózek wysokiego składowania ETV 216i, najnowszą serię pojazdów EJE oraz ofertę używanych wózków widłowych. ZAPRASZAMY!

Dni Otwarte Wrocław 2018

Dni Otwarte Jungheinrich to wydarzenie skierowane do wszystkich przedsiębiorstw zainteresowanych usługami i produktami z zakresu logistyki wewnątrzmagazynowej, które chcą zwiększyć na rynku swoją przewagę konkurencyjną. W trakcie imprezy zaprezentowane zostaną: ekologiczna i niezwykle wydajna technologia li-ion, unoszące wózki widłowe EJE czy najnowszy Jungheinrich ETV 216i – pierwszy na świecie pojazd wysokiego składowania z wbudowanym akumulatorem litowo-jonowym. Odwiedzający będą mogli również dowiedzieć się więcej o ochronie 360° gwarantującej bezpieczeństwo całego środowiska intralogistycznego: ludzi, maszyn, urządzeń, ładunków, a także wyposażenia magazynu i danych; jak również porozmawiać z ekspertami firmy i zakupić nowe oraz wysokiej jakości używane wózki widłowe JUNGSTARS, poznać szczegółowe parametry techniczne i zastosowanie pojazdów, a nawet usiąść za ich sterami. Dni Otwarte to także doskonała okazja do zapoznania się z szeroką ofertą regałów magazynowych oraz bogatym asortymentem sklepu internetowego Profishop Jungheinrich. Impreza odbędzie się w dniach 19-20 września 2018 r., w Panattoni Park przy ul. Logistycznej 1 we Wrocławiu.

„Podczas Dni Otwartych przedstawiamy innowacyjne rozwiązania intralogistyczne, które należą do najnowocześniejszych na rynku. W Jungheinrich od lat umiejętnie łączymy pracę ludzi, maszyn i systemów softwarowych, przyczyniając się tym samym do podniesienia poziomu bezpieczeństwa pracowników, większej wydajności magazynu, a w szczególności redukcji kosztów stałych naszych klientów” wskazuje Paulina Kosztowska, menedżer ds. marketingu w Jungheinrich Polska i dodaje – „Impreza umożliwia też identyfikację zmieniających się potrzeb kontrahentów, którzy w trakcie wydarzenia mają do dyspozycji grono doświadczonych specjalistów, posiadających szeroką wiedzę z zakresu logistyki i potrafiących dopasować rozwiązania do ich indywidualnych wymagań.’’

Flagowym projektem Jungheinrich, prezentowanym na Dniach Otwartych jest technologia litowo-jonowa, która rewolucjonizuje rynek wózków widłowych. Długi czas pracy akumulatorów li-ion pozwala osiągnąć większą wydajność i uzyskać lepsze zdolności przeładunkowe w każdym magazynie. Możliwość doładowania w dowolnej chwili i bezobsługowość zapewniają nieprzerwaną pracę. Akumulatory litowo-jonowe wyróżniają się również długą żywotnością i wytrzymałością, a do tego są objęte 5 letnią gwarancją producenta. Najnowszą propozycją Jungheinrich w tym obszarze są wózki widłowe z serii EJE. To generacja pojazdów unoszących z dyszlem, które zapewniają mniejsze zużycie energii – nawet do 25 proc. Niezawodne i wydajne akumulatorowe wózki Jungheinrich ułatwiają przewożenie ładunków – również na ograniczonej powierzchni. Nowy model EJE 114 to kompaktowy pojazd, stworzony z myślą o transportach o masie do 1,4 tony. Z kolei model EJE 118 jest dedykowany pracy z ładunkami do 1,8 tony. Obok wspomnianych wyżej modeli na Dniach Otwartych Jungheinrich będzie można również zobaczyć ETV216i – wózek widłowy wysokiego składowania, którego konstrukcja została stworzona z myślą o technologii litowo-jonowej oraz elektryczne czołowe wózki widłowe z serii EFG, także dostępne z akumulatorami li-ion.

Podczas wydarzenia nie zabraknie także prezentacji kultowych wózków widłowych JUNGSTARS – pojazdów, które powstają na bazie używanych urządzeń Jungheinrich. Wózki przechodzą całkowitą regenerację w drezdeńskiej fabryce, zgodną
z 5 – gwiazdkową zasadą jakości. Uwzględnia ona bezpieczeństwo, doskonałą inżynierię, najnowszą technologię, niezawodność oraz zrównoważony rozwój. Dzięki temu JUNGSTARS nie tylko wyglądają, ale i pracują jak nowe wózki widłowe.

Całość imprezy dopełni oferta partnerów Jungheinrich. Zaprezentowane zostaną m.in. platformy transportowe, osprzęt do wózków widłowych, wysokiej jakości opony, systemy ważące, rozwiązania z zakresu obróbki podłoży betonowych. Uczestnicy Dni Otwartych będą mieli okazję spotkać się z przedstawicielami: Atres Intralogistics, Bolzoni-Auramo Polska, Camso, DNT, Nowak. Obróbka-Betonu.pl (Alpha Plan), Osprzęt RD, Ravas oraz Trelleborg.